Blog Fulfillment від MTP Group

Як інтернет-магазину підготуватися до Дня Святого Валентина: 10 порад для збільшення продажів

14 лютого – перший серйозний пік продажів після затяжної тиші у січні. А ще це можливість залучити нових клієнтів та нагадати про себе старим. Адже так чи інакше більшість українців планують купувати подарунки на День закоханих. Дослідження Mastercard Love Index показало, що за останнє десятиліття витрати українців на подарунок цього дня зросли у 10 разів. Для порівняння, у Європі – лише у 3 рази.

Як же підготувати інтернет-магазин до Дня Святого Валентина та збільшити продажі у кілька разів?

Проаналізуйте попит


Будь-який бізнес починається з аналізу попиту. Як зрозуміти, що планує купувати цільова аудиторія на 14 лютого? Достатньо звернутися до маркетингових досліджень. Наприклад, у 2021 році сервіс Picodi проаналізував поведінку покупців напередодні свята закоханих.

Виявилося, що переважна більшість українців відзначає День Святого Валентина. При цьому на подарунок витрачають у середньому близько 1000 грн.

У ТОПі подарунків: парфумерія, одяг, квіти, гаджети, ювелірні прикраси та косметика.

Цікаво, що очікування та реальність дещо відрізняються: судячи з інфографіки вище, далеко не всі отримують те, що хотіли.

Пропонуємо вивчити ще й ТОП небажаних подарунків.

Проведіть інвентаризацію складських запасів


Коли ви проаналізували попит, настав час подумати про пропозицію. Проаналізуйте складські запаси: товарів вистачить, щоб задовольнити потенційних клієнтів? Можливо, варто активізувати виробництво чи замовити додаткову партію у постачальників.

Підготуйте сайт та склад до пікових навантажень


Мабуть, найгірше, що може статися напередодні свята: сайт не витримає великої кількості відвідувань, а комірник не встигне обробити всі замовлення вчасно. Тому вже зараз треба пофіксити:

  • сервер. Переконайтеся, що він не “впаде” від напливу відвідувачів;
  • швидкість. Якщо сайт завантажується повільно – клієнт йде до конкурентів;
  • юзабіліті (зручність використання). Незрозумілий інтерфейс або складний процес оформлення замовлення відлякують покупців.

Не менше проблем може виникнути зі складом. Тривала обробка замовлень, помилки в комплектації, затримки з доставкою – ось із чим ви можете зіткнутися у пік продажів. Щоб уникнути цих проблем, делегуйте операційку фулфілмент-оператору.

MTP GROUP FULFILLMENT – це склади категорії В+ із цілодобовим відеоспостереженням, протипожежною системою, фізичною та пультовою охороною. Ми комплектуємо, упаковуємо та відправляємо замовлення щодня. Завдяки WMS-системі MTP Group Fulfillment комплектація замовлення займає кілька хвилин, а ризик помилки не перевищує 0,04%. Працюємо через сервіси "Нова Пошта", "Укрпошта", "Meest", "Justin", "Автолюкс", "KastaPost". При цьому підприємці користуються знижкою у розмірі від 5% до 50% від “Нової Пошти”.

Сотні підприємців делегували нам рутинні процеси та збільшили прибуток у кілька разів. Своїми враженнями від співпраці клієнти поділилися у відео-відгуках.

Підготуйте на сайті розділ із подарунками


Більшість людей спочатку гадки не мають, що дарувати половинці на День Святого Валентина. Вони блукають маркетплейсами та інтернет-магазинами в пошуках чогось цікавого. Тому з вашого боку буде розумно полегшити завдання покупцям та створити на сайті спеціальні розділи (каталоги): "Для нього" та "Для неї". Можна додати ще й розділ “Для мами/сестри/подруги” – чому б не порадувати близьких?

А для тих, кому особливо важко визначитися, випустіть подарункові сертифікати на різні суми.

Запропонуйте клієнтам готові рішення


Уявіть, як зазвичай обирають подарунки ваші клієнти? Швидше за все, вони багато працюють і не мають часу на довгі пошуки. Адже подарунок потрібно не тільки замовити, але й забрати з пошти, запакувати, доповнити листівкою… І клієнт точно оцінить, якщо ви візьмете цей клопіт на себе:

  • запропонуйте готові набори. Це можуть бути комплекти для хобі, приготування романтичної вечері або СПА-вечора на двох;
  • підготуйте святкову упаковку. Ця опція може бути платною або надаватись як бонус при замовленні від певної суми;
  • доповніть подарунок листівкою.

При формуванні замовлення співробітники MTP GROUP FULFILLMENT врахують будь-які побажання щодо упаковки та комплектації посилки.

Увімкніть інструменти email-маркетингу


Усі попередні пункти виявляться марними, якщо ви не залучаєте трафік на сайт. Для початку нагадайте про себе старим клієнтам. Вони вже мають позитивний досвід покупок у вашому інтернет-магазині. Отже, вони як мінімум замисляться про вибір подарунка саме на вашому сайті. А якщо запропонувати персональну знижку чи промокод, шанси на успіх стають ще вищими.

Проведіть конкурс у соціальних мережах


Ще один досить бюджетний спосіб заявити про себе широкій аудиторії – розіграш подарунку у соціальних мережах. Такий варіант можуть дозволити собі навіть магазини із відносно невеликою кількістю підписників. Щоб інструмент дав хороші результати, враховуйте кілька умов:

  • продумайте механіку конкурсу так, щоб у результаті розіграшу підвищити впізнаваність бренду. Наприклад, попросіть учасників підписатися на ваш акаунт, зробити репост рекламної публікації, відзначити у коментарях друзів;
  • даруйте досить цінний подарунок, щоб потенційні клієнти захотіли виконати умови конкурсу;
  • використовуйте прозорі інструменти для визначення переможця. Найкраще для цього підходять онлайн-рандомайзери (генератори випадкових чисел).

Використовуйте можливості SEO-просування


Ви ж пам'ятаєте, що більшість людей спочатку шукатимуть не самі подарунки, а ідеї для подарунків? Ви можете залучити їх на свій сайт за допомогою SEO-оптимізованих статей у блозі. Звичайно ж, під заголовком “Що подарувати дівчині на 14 лютого” має бути не лише цікава стаття, а й приклади подарунків із вашого інтернет-магазину.

Включіть до цільової аудиторії самотніх людей


Розглядаєте День Святого Валентина лише як свято для закоханих пар? Тоді ви відразу ж відкидаєте величезну кількість потенційних клієнтів – самотніх людей. Великі бренди не роблять такої помилки та проводять спеціальні кампанії для самотніх сердець. Наприклад, кілька років тому бренд Nina Ricci запропонував самотнім дівчатам публікувати фото зі своєю найкращою подругою (і флакончиком фірмових парфумів) під хештегом #MyBestValentine. В результаті компанія підвищила впізнаваність та продажі.

Подумайте про майбутнє


Свята допомагають не лише збільшити продажі, а й залучити нових клієнтів до інтернет-магазину. Адже про вас дізнаються не лише люди, які купили подарунки, а й ті щасливчики, яким ці подарунки вручили. Якщо річ сподобається, вони захочуть купити в магазині щось для себе або близьких. Тому ви маєте дати їм цю можливість. Як мінімум, можна розмістити на упаковці QR-код із посиланням на магазин, а ще краще – з промокодом.

Хочете дізнатися ще більше про організацію роботи інтернет-магазинів та збільшення прибутку? Тоді заходьте у наш блог та користуйтеся послугами фулфілменту MTP GROUP FULFILLMENT.

Інтернет-магазинам