Blog Fulfillment від MTP Group

Чим замінити російські сервіси: чек-лист для інтернет-магазинів

Коли після першого шоку війни підприємці почали відновлювати роботу, постало питання: чим замінити російські сервіси? Як виявилося, у 2014 році ми відмовилися далеко не від усіх продуктів, розроблених у країні-агресорі. Багато хто все ще створює сайти на Tilda, веде бухгалтерський облік в 1С, управляє бізнесом через Bitrix24.

Зараз це неприпустимо, адже будь-яка підписка на російський сервіс – непряме фінансування війни. Щоб нам усім було простіше розібратися, від якого програмного забезпечення краще відмовитись (а заразом – підтримати українських розробників), створили сайт Pro IT Ukraine. Тут ви можете знайти більш ніж 200 альтернатив російським продуктам.

MTP GROUP FULFILLMENT підготував для вас стислий огляд сервісів, які будуть цікаві саме інтернет-магазинам.

CRM, конструктори сайтів, чат-боти: альтернативи російським сервісам


На жаль, сервіси країни-агресора проникли чи не в усі сфери бізнесу інтернет-магазинів: від інструментів для SEO-оптимізації до платформ для роботи над проєктом. На щастя, від них можна відмовитись і перейти на українські продукти.

Tilda Publishing та інші конструктори сайтів


Tilda – мабуть, найпопулярніший конструктор сайтів. Без особливих навичок програмування тут можна створювати інтернет-магазини, сайти, лендінги. Чим замінити Tilda?

  1. Weblium – розумний конструктор сайтів від українських розробників. Тут є кілька сотень шаблонів, можливість SEO-просування та CRM-модель.
  2. ТemplateMonster – маркетплейс шаблонів сайтів, плагінів та графіки.
  3. Webflow – американська онлайн-платформа створення сайтів. Тут ви можете переглянути понад 400 безкоштовних уроків з розробки власного сайту.

Bitrix24 та інші CRM-системи


Bitrix24 і AmoCRM розробляють послуги для управління бізнесом: CRM, відеодзвінки, документообіг тощо. Важливо: 2 березня українська Bitrix24 заявила, що розірвала відносини з державою-агресором та пожертвувала ЗСУ 1 млн грн. Тим не менш, пропонуємо альтернативи:

  1. Worksection – український продукт для управління проєктами та співробітниками, а також контролю за виконанням завдань.
  2. Dynamics 365 Business Central – продукт Microsoft для керування бізнесом.

1С та інші продукти для фінансового та бухгалтерського обліку


1С – найпопулярніший продукт для фінансового та бухгалтерського обліку. З ним знайомі майже всі власники великих інтернет-магазинів. Ось чим замінити 1С.

  1. «Дебет Плюс» – безкоштовна система для ведення обліку. Продукт адаптований до українського законодавства.
  2. «Вчасно» – сервіс для документообігу.
  3. BOOKKEEPER – онлайн-бухгалтерія від українських розробників. Серед переваг: можливість створювати виписки з рахунків у «ПриватБанку» та Monobank.

Miro та інші сервіси для управління процесами


Програма Miro для роботи віддалених команд відома в основному завдяки функції mind map – можливості структурувати концепції. Але якщо ваше головне завдання – організувати віддалених співробітників, розподілити завдання та проконтролювати їх виконання, є безліч альтернатив:

  1. Worksection – український продукт для керування завданнями.
  2. Trello – зручна «дошка» для розподілу завдань за проєктами та командами.

І якщо ви вирішили відновити роботу інтернет-магазину – не забувайте і про логістику. Довірте операційні процеси фулфілмент-сервісу MTP GROUP FULFILLMENT. Ми візьмемо на себе:

  • прийом та зберігання товару;
  • обробку замовлення;
  • комплектацію, упаковку та доставку замовлень;
  • прийом оплати та обробку повернень.

MTP Group Fulfillment – це склади категорії В+ з цілодобовим відеоспостереженням, протипожежною системою, фізичною та пультовою охороною. Будь-якої пори року температура в приміщеннях становить від +17 до +20 °C.
Інтернет-магазинам